Borås Triathlon och Borås Swimrun är PÅ!

Våra event KOMMER att arrangeras som planerat den 19-20 september!

Vi kan nu bekräfta att vi kommer att genomföra vårens uppskjutna event på vårt reservdatum den 19-20 september. Vi har haft en tät kontakt med polismyndigheten och har nu fått besked om att våra event får tillstånd då vi har en tydlig plan för hur vi kan genomföra dem Corona-anpassat och smittskyddssäkert.
Förvirringen om vad som egentligen gäller har varit stor men fler och fler event har fått tävlingstillstånd de senaste veckorna, med samma anpassningar till 50-personersgränsen.

De anpassningar som vi gör och som våra deltagare får förhålla sig till är bland andra:

  • Incheckning gruppvis, 50 personer åt gången.
  • Områdesindelning för 50-personersgrupper innan start.
  • Ingen samlad race briefing.
  • Publikfritt inne på tävlingsområdet, anhöriga uppmanas att heja på ute längs banan.
  • Vågstarter med 50 personer åt gången.
  • Snabbt flöde ur målområde och matservering.
  • Uppmaning till relativ snabb hemfärd efter målgång.
  • Ingen samlad prisutdelning.

Det centrala är att aldrig mer än 50 personer kommer att vara på samma område samtidigt.

De båda tävlingsdagarna kommer bli lite längre då tidsschemat sprids ut. Alla i samma klass kommer inte få starta samtidigt. Det blir kanske inte samma sköna ”häng” innan och efteråt. MEN! Det blir en triathlontävling och det blir en swimruntävling!
Borås Triathlon blir den ENDA riktiga triathlontävlingen i Sverige i år. Borås Swimrun blir ett av mycket få swimrunevent.

Vattentempen kommer vara hygglig, efter en varm sommar så håller Öresjö vattentempen bra. Just nu är det 21-22 grader och i min erfarenhet kommer 19-20 september att hålla 15-17 grader. Sedan får vi hoppas på en riktig indiansommarshelg.

Anmälan till båda eventen är öppen!
Vi har än så länge plats för fler anmälda så signa upp idag och ta fram tävlingskläderna:)

Allt det här kommer såklart med en diaclaimer och asterix. Vi kan såklart inte garantera att inte Corona-läget i Sverige förändras och med det, sanktioner och restriktioner. Beviljade tillstånd kan dras in. Skulle de hända har alla som är anmälda sin startplats innestående till 2021.