NYHETSBREV – BORÅS TRIATHLON 19 SEPTEMBER

BORÅS TRIATHLON KOMMER ATT ARRANGERAS DEN 19 SEPTEMBER

Vi kan nu bekräfta att vi kommer att genomföra vårens uppskjutna event på vårt reservdatum den 19 september. Vi har haft en tät kontakt med polismyndigheten och har nu fått besked om att vårt event får tillstånd då vi har en tydlig plan för hur vi kan genomföra dem Corona-anpassat och smittskyddssäkert. Liksom för Borås Swimrun den 20 september.

Förvirringen om vad som egentligen gäller har varit stor men fler och fler event har fått tävlingstillstånd de senaste veckorna, med samma anpassningar till 50-personersgränsen.

Som det ser ut nu så kommer Borås Triathlon att bli den enda riktiga triathlontävlingen i Sverige i år!

Vi kommer som tidigare att erbjuda en Halv IM-distans samt Sprint.

CORONAANPASSNINGAR

De anpassningar som vi gör och som vi alla får förhålla oss till är bland andra:

  • Incheckning gruppvis, 50 personer åt gången.
  • Områdesindelning för 50-personersgrupper innan start.
  • Incheckning växlingsområde gruppvis.
  • Ingen samlad racebriefing.
  • Vi uppmanar till ett publikfritt tävlingsområde.
  • Vågstarter med 50 personer åt gången.
  • Snabbt flöde ur målområde och matservering.
  • Uppmaning till relativt snabb hemfärd efter målgång.
  • Ingen samlad prisutdelning.

Det centrala är att vi aldrig är mer än 50 personer på samma begränsade område samtidigt.

Det innebär också att eventet kommer att ta lite längre tid än annars och vara en aning mer logistiskt utmanande, men vi hoppas att ni har tålamod och överseende med det och istället gläds åt det faktum att vi faktiskt har ett event att genomföra!

Mer detaljerad och exakt information om detta kommer att kommuniceras i vårt PM cirka 10 dagar innan start. Vi kommer inte att kunna ta hänsyn till individuella önskemål runt dessa anpassningar.

VATTEN & VÄDER

Vattentempen kommer vara hygglig, efter en varm sommar så håller Öresjö vattentemperaturen bra. Just nu är det 21-22 grader och i vår erfarenhet kommer 19-20 september att hålla 15-17 grader. Sedan får vi hoppas på en riktig indiansommarshelg rent vädermässigt!

ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN!

Vi har än så länge plats för fler anmälda så signa upp redan idag! Det gäller både för Borås Triathlon och Borås Swimrun. Dock kommer vi ha ett absolut tak för antalet anmälda och det kommer att dikteras av hur vi bygger eventområdet, en process som nu pågår.

FLYTT AV STARTPLATS TILL 2021

Hittills har vi erbjudit alla anmälda till 2020 års lopp möjligheten att flytta sin start till 2021 (29 maj) då vi förstår att alla inte kan delta den 19 september. Den möjligheten kommer vi att stänga den 30 augusti då vi med några veckors varsel behöver veta vilka och hur många som kommer till årets upplaga. Var vänliga att respektera detta. Maila malin@colting.se för flytt till 2021.

SÄLJA OCH NAMNBYTA STARTPLATS

Det är dock fritt fram att hela vägen fram till start själv sälja sin starplats och därmed byta namn på deltagare. Vi administrerar det gratis. Maila malin@colting.se.

LICENS FÖR TÄVLINGSKLASS

Tävlingslicens via Svenska Triathlonförbundet, samt klubbtillhörighet, krävs för alla tävlingsklasser men inte i motionsklass. Tävlingsklass Halv-IM är seniorklassen samt alla Age-groups/Mastersklasser. Vår Sprint har endast motionsklass.

Man kan lösa endagslicens (200 kr) om man inte redan löst för hela året. Det gör ni via Mittlopp och vi ber att ni gjort detta före tävlingsdagen för att underlätta incheckningsprocessen på plats. Endagslicensen går att köpa redan nu då ni via Mittlopp väljer till vilket race den skall vara giltig.

DISCLAIMER

Allting med årets event kommer såklart med en disclaimer och en asterix. Vi kan såklart inte garantera att inte Corona-läget i Sverige förändras och med det, sanktioner och restriktioner. Beviljade tillstånd kan dras in. Skulle det hända har alla som är anmälda sin startplats innestående till 2021.

TILL SIST!

Vi har jobbat hårt för möjligheten att arrangera Borås Triathlon den 19 september. Det har sett väldigt mörkt ut tidvis och vi har slitits mellan hopp och förtvivlan. Nu tyder äntligen allt på att vi faktiskt kommer att kunna arrangera som planerat och vi hoppas att så många som möjligt av er som är anmälda faktiskt kommer till start! Det är ni deltagare som gör eventet och det är för er som vi kommer att anstränga oss för att leverera ett event i absolut toppklass.

Välkomna till Borås den 19 september!