Anmälan

ANMÄL DIG HÄR

För att delta i tävlingsklassen krävs en tävlingslicens. För mer information om tävlingslicens, besök Svenska Triathlons hemsida.

Vi föreslår att du tecknar Folksams motionsloppsförsäkring eller försäkringen Startklar.

Webbanmälan avslutas den 27 maj 2023, men det går att efteranmäla sig fram till tävlingsdagen via e-post till info@borastriathlon.se

Observera att efteranmälda deltagare inte kommer att listas i startlistan.

NÄR DU ANMÄLER DIG TILL BORÅS TRIATHLON 2023 GODKÄNNER DU FÖLJANDE VILLKOR:
– Anmälan är bindande och inga återbetalningar görs under några omständigheter, så vi rekommenderar att du tecknar de nämnda försäkringarna.

– Du kan överlåta din startplats till någon annan fram till två veckor före tävlingsdagen. Namnändringen hanteras av arrangören utan extra kostnad för deltagaren.

– Vid inställd eller flyttad tävling på grund av oförutsedda omständigheter, såsom pandemirestriktioner, erbjuder vi först och främst att flytta startplatsen till nästa tävlingstillfälle. Om deltagaren önskar, och under de specifika omständigheterna, kan startavgiften återbetalas med 50%. Denna återbetalning måste begäras inom 14 dagar från tillkännagivandet av det inställda/flyttade evenemanget. Återbetalningen kommer att genomföras av arrangören inom några arbetsdagar.

Förklaring av de olika klasserna

  • Motionsklassen är idealisk för nybörjare och kräver inte tävlingslicens eller medlemskap i någon klubb. Inga utmärkelser för prestation eller placering delas ut i motionsklassen, och den är inte indelad efter ålder. Borås Triathlons sprintdistans erbjuder enbart motionsklass, medan det på hel- och halv Ironmandistanserna finns både motions- och tävlingsklasser.
  • Seniorklassen är en tävlingsklass som kräver tävlingslicens och klubbanslutning, där priser delas ut till de bästa deltagarna. Normalt är seniorklassen för tävlande upp till 35 år (där masterklasserna startar), men äldre deltagare som vill tävla i seniorklassen (elit) kan också välja detta, exempelvis en 42-åring.
  • Masterklassen är en tävlingsklass som startar från åldersgruppen 35-39 och fortsätter i femårsintervaller. Den kräver också tävlingslicens och klubbanslutning.
  • Juniorklassen, för deltagare under 20 år, är också en tävlingsklass och kräver likaså tävlingslicens och klubbanslutning. Juniorklassen erbjuds inte på Ironmandistansen med tanke på Svenska Triathlonförbundets regler.
  • Stafettklassen finns på sprint- och halvironmandistanserna och innebär att ett lag består av tre personer, där en simmar, en cyklar och en springer. Stafettklasserna är inte uppdelade efter kön eller ålder, så lagen kan bestå av både kvinnor och män. Växling sker i växlingsområdet genom att tidtagningschipet överlämnas till nästa lagmedlem. Vid anmälan till stafettklassen räcker det med att ange kontaktperson och lagnamn, och fälten för deltagare 2 och 3 kan tillfälligt fyllas i med ”xxx” om laget ännu inte är komplett. Stafettklassen är populär bland företag för att utmana kollegor. Denna klass kräver inte tävlingslicens eller klubbanslutning, och inga priser delas ut till de snabbaste lagen.

HÄR ANMÄLER DU DIG!

Rulla till toppen