Anmäl dig här

För info om tävlingslicens, läs på Svenska Triathlons hemsida.

Vi rekommenderar Folksams motionsloppsförsäkring eller försäkringen Startklar.

Efter 21 maj 2021 sker efteranmälan till tävlingsledningen på info@colting.se

Efteranmälda kommer inte att synas i startlistan.

 

Genom att anmäla er till Borås Triathlon 2021 godkänner ni nedan avtalsvillkor:

-Observera att anmälan är bindande och inga återbetalningar görs.

-Det är fram till en vecka före tävlingsdagen tillåtet att sälja sin startplats vidare, namnbytet administreras av arrangören utan kostnad.

-I händelse av inställt eller flyttat event på grund av force majeure (exempelvis pågående pandemi) erbjuder vi i första hand en flytt av startplatsen till tävlingens nästa genomförande. Deltagaren har dock rätt att under de omständigheter beskrivna ovan, i andra hand, få sin startavgift återbetald till 50%. Återbetalningen skall begäras av deltagaren inom 14 dagar från eventuellt inställt/flyttat events offentliggörande om dito. Återbetalningen kommer då att genomföras inom ett par arbetsdagar av arrangören.

Allmänna Avtalsvillkor

 

Uppgradera din befintliga startplats från 2020:

Om du redan är anmäld till Borås Triathlon men vill uppgradera din anmälan till en längre distans betalar du mellanskillnaden från ordinarie pris till nuvarande pris.

(Observera att priset för Hel-Ironmandistans höjs från och med 15 november);

-Sprint > Halv Ironman = 1000kr

-Sprint > Hel Ironman = 1800 kr

-Halv > Hel Ironman = 800 kr

Önskar ni uppgradera er startplats mailar ni malin@colting.se och ni behöver med andra ord inte anmäla er på nytt nedan.

 

KIDS RUN

Borås Triathlon kommer att tjuvstarta under fredagseftermiddagen med Sprintdistansen.

Vi kommer under samma eftermiddag att erbjuda ett enkelt, kort men välkomnande och inkluderande löplopp för barn. Vi kallar det för Kids Run. Kids Run kommer genomföras samtidigt som Sprintdistansen triathlon.

Kids Run är för alla barn 10 år eller yngre. Banorna kommer att vara inne på vårt tävlingsområde med omnejd och som längst vara någon kilometer långt. Eventuellt kommer vi att ha en riktigt kort bana för de yngsta barnen och en lite längre bana för de äldre.

Loppen körs utan tidtagning och resultatlista. Alla barn har nummer 1 på sin nummerlapp och alla får så klart medalj, glass och övriga ”belöningar” efter målgång.

Det här loppet är gratis för alla barn att vara med på och ni anmäler ert barn här.

Du som målsman måste vara på plats under ditt barns deltagande och ansvara för barnets säkerhet före, under och efter Kids Run.

Förklaring av de olika klasserna

  • Motionsklass är typiskt för nybörjaren och kräver vare sig tävlingslicens eller klubbtillhörighet. I motionsklass delas inga prestations- eller placeringspriser ut. Motionsklassen är heller inte åldersindelad. Borås Triathlons sprintdistans har endast en motionsklass och inga tävlingsklasser. På hel- och halv Ironmandistans finns både motions- och tävlingsklasser.
  • Seniorklass är en tävlingsklass och kräver tävlingslicens och klubbtillhörighet. Priser delas ut till de främsta. Seniorklass är i regel för de tävlande som är upp till 35 år gamla (där mastersklasserna börjar) men om man exempelvis är 42 år gammal och vill vara med och tävla om placeringarna i seniorklassen så väljer man senior istället för master.
  • Masterklass är en tävlingsklass och börjar från åldersklass 35-39 och finns sedan i varje respektive åldersklass uppåt i femårsintervaller. Kräver också tävlingslicens och klubbtillhörighet.
  • Juniorklass är en tävlingsklass och för de som är under 20 år fyllda. Kräver också tävlingslicens och klubbtillhörighet. Juniorklass kommer inte att erbjudas på Ironmandistansen med hänsyn till Svenska Triathlonförbundets reglemente. 
  • Stafettklass finns på sprint- och halvironmandistansen. Stafettklass innebär att man är tre deltagare där en simmar, en cyklar och en springer. Stafettklasserna är inte köns- eller åldersindelade så man kan ha både tjejer och killar i samma stafettlag. Växling mellan grenarna sker i växlingsområdet genom att överlämna tidtagningschipet till nästa stafettlagsdeltagare. Vid anmälan till stafettklass räcker det inledningsvis att uppge kontaktperson och lagnamn. Fälten för deltagare 2 och 3 kan fyllas i med ”xxx” om laget ännu inte är hugget i sten. Stafettklass är uppskattat inom företag där ni tre-och-tre kan utmana era kollegor. Kräver vare sig tävlingslicens eller klubbtillhörighet och inga priser delas ut till de som kommer först i klassen. 

Genom denna anmälan samtycker ni till att vi, Colting Communication AB, kan komma att behandla och spara personuppgifter för kommande kontakt samt med syfte att fullgöra avtal träffande mellan er och Colting Communication AB. Ni samtycker även till digitala nyhetsbrev innehållande information kopplad till er anmälan skickas till er samt godkänner att namn, resultat och foton tagna i tävlingssammanhang kan komma att publiceras i sociala kanaler. Ni godkänner därmed att era personuppgifter behandlas i enlighet med Colting Communication ABs personuppgiftspolicy.