Borås Triathlon den 3 juni 2023!

Efter en sommar med mycket reflektion och fundering har vi slutligen bestömt oss för att arrangera Borås Triathlon också nästa år.

De senaste tre åren med pandemi följt av ekonomisk kris har resulterat i att många idrottsevent antingen har försvunnit eller åtminstone förändrats.

Också vi har fått se sanningen i vitögat och frågat oss själva om det är värt det hårda arbetet och ändå göra ett ekonomiskt minusresultat. Men glädjen över att få vara arrangör till, tycker vi själva, ett av Sveriges förnämsta triathlonevent (en hel helg faktiskt, Borås Swimrun inkluderat) och få möta så många nöjda deltagare, gör att det är värt ytterligare minst ett år till.

Dock har vi gjort vissa förändringar. Vi kommer INTE att arrangera vår Ironmandistans som också haft SM-status. Den är för personalkrävande och förlänger hela vår helg med en hel dag, och har inte nått de deltagarantal som vi behöver för att kunna berättiga dess existens.

Istället kommer vi att fokusera på vår populära halva Ironmandistans som många ser som en bra säongsöppnare och genomkörare inför större mål senare på sommaren. Vi kommer också att köra vår populära sprinttriathlon för motionärer men också den kommer att ligga på lördagen den 3 juni. Det här är det upplägg som vi faktiskt körde fram till 2019, med båda triathlonloppen under lördagen.

Vår uppskattade tävling för barn, Kids Wild Run, kommer nu att genomföras på förmiddagen söndag den 4 juni, i samband med Borås Swimrun.

För att en idrott ska vara livskraftig så behövs det arrangemang. Och arrangemang som mål för motion och träning är viktiga för folkhälsan. Det vill vi bidra till. Vi vill också bidra till svensk triathlons popularitet och utveckling. Vi hoppas i samma anda att så många triathleter som möjligt vill supporta vårt event och dess framtid genom att anmäla sig och vara en del av den triathlon- och swimrunfest som vi årligen försöker skapa i Borås!