Borås Triathlon flyttar till 10-11 september 2021

Vi har tagit ett beslut att redan nu flytta Borås Triathlon, inklusive SM på långdistans, från den 28-29 maj till den 10-11 september.

Det är ett beslut som är taget i samråd med Svenska Triathlonförbundet och Borås Stad och som fullt ut har stöd hos båda instanser.

Skälen till att redan nu ta beslutet om att flytta eventet är flera men grundar sig naturligtvis i de rådande coronarestriktionerna.

Som situationen ser ut nu så är det i högsta grad osäkert om det ens kommer vara tillåtet att arrangera stora event som samlar flera hundra deltagare redan i slutet av maj. Åtminstone inte utan stora kompromisser runt genomförandet. Som vi förstår det så kommer det inte ett nytt remissvar i frågan förrän den 20;e mars och det finns inga garantier för att det ens då blir lättnader som inkluderar event som vårt. Den närmaste framtiden är helt enkelt för oviss.

Vi kan inte planera för, och arbeta med eventet, under de förutsättningarna. Detsamma gäller våra samarbetspartners, vår ledarstab, våra funktionärer och idrottsklubbar och alla andra som behöver engageras för att skapa ett toppenevent.

Inte heller kan man som triathlet, på de flesta platser i Sverige, förbereda sig ordentligt just nu då simhallarna har varit stängda under de senaste månaderna och veckor framöver. Det är deltagarna som gör Borås Triathlon till den folkfest som vi vill erbjuda och vi anser att alla ska ha fått en rättvis chans att träna ordentligt och komma förberedda till start.

Det är en stor ära att få stå som arrangör till SM-långdistans som kommer att hållas på vår för året nya Ironmandistans. Vårt mål är att erbjuda förstklassiga tävlingar med stora startfält som det anstår ett Svenskt Mästerskap. De förutsättningarna finns helt enkelt inte i maj som situationen utvecklats.

Istället för att avvakta beslutet i veckor och månader, och därmed låta både vår egen organisation och alla deltagare att leva i ovisshet, så känns det mycket bättre att redan nu avisera ett tävlingsdatum för slutet av sommaren.

Vi hoppas att ni har förståelse för vårt beslut.